Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: "Det finns många frågor att diskutera om EU:s framtid."

De stora utmaningar som EU står inför har inte fått något särskilt avtryck i den debatt som förs i Sverige. Det skriver Michel Vincent Anderlini.

Europaparlamentet i Strasbourg. En del svenska Europaparlamentariker vill att det flyttar till Bryssel – andra att det stannar permanent i den franska gränsstaden.Bild: CHRISTIAN LUTZ
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
EU befinner sig i en turbulent tid. För första gången i unionens historia har ett land begärt utträde ur unionen. Tillsammans måste medlemsländerna hantera en global pandemi, trots att organisationen saknar särskilda befogenheter att agera inom hälso- och sjukvårdsfrågor. Blicken riktas därför på de nationella ledarna, som så gott det går försöker att samordna hjälpinsatserna, men gamla motsättningar mellan länderna dyker återigen upp. Det tog fyra dagar och två nätter att ro EU:s långtidsbudget och coronastödet i hamn och unionen står inför den djupaste ekonomiska recessionen någonsin.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen