Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

FCR-stjärnans frustration: ”Det värsta jag vet”

FC Rosengård fick slita för att besegra Djurgården, som nollade mästarna i Stockholm. På Malmö idrottsplats lossnade det efter paus och hemmalaget kunde vinna med 3–0.

Rosengårds Anam Imo och Sanne Troelsgaard i duell med mot Djurgårdens Malin Diaz.Bild: PETTER ARVIDSON
Sanne Troelsgaard var bäst på plan, men en frustrerad matchens lirare som prickade ribbans underkant två gånger om med rungande distansskott.
– Det är det värsta jag vet när det händer och man tycker att man får jättebra träff på bollen, sa hon.
Den danska landslagsstjärnan fick en nygammal roll med en mer offensiv utgångsposition när FC Rosengård ändrade från 3-5-2 till 4-4-2 med ytterbackarna Ali Riley och Jessica Samuelsson som ständiga hot längs kanterna.
– Vi testade det mot dem [Djurgården] i förra matchen under de sista tjugofem minuterna. Vi vet att de vill stå kvar med bussen utanför boxen, så vi behövde ändra formation för att öppna upp lite mer, sa Sanne Troelsgaard.
0–0 slutade matchen i Stockholm och 0–0 stod det även efter första halvlek på Malmö idrottsplats.
Rosengård hade mest hörnor och nästanlägen. Djurgårdens danska landslagsmålvakt Kathrine Larsen hade dessutom god hjälp av sin målställning.
Förutom Sanne Troelsgaards skott i ribban, så hade Jelena Cancovic ett bra närskott som Larsen tippade i sin högra stolpe och ut. Det ville sig inte. Troelsgaard hade ytterligare några avslut med nick över och skott utanför.
– Jag var frustrerad på mig själv efter första halvlek när man inte gör mer av det laget skapar åt en. Men vi pratade i pausen om att fortsätta trycka på och komma runt på kanterna. Det var jättemycket plats på båda sidorna, menade Troelsgaard.
Utdelningen kom knappt tre minuter efter sidbytet. Anna Anvegård lirkade sig fram på högerkanten i Djurgårdens straffområde och sköt 1–0 ur snäv vinkel.
Rosengårds Anna Anvegård gör 1-0 bakom Djurgårdens målvakt Kathrine Østergaard Larsen.Bild: PETTER ARVIDSON
Sedan var det inget snack.
Anam Imo satte 2–0 i 56:e minuten då hon vände runt i boxen och avslutade snyggt med ett lågt skott i Larsens vänstra hörn. Backen Glodis Viggosdottir nickade in 3–0 i den 84:e minuten på Rosengårds tolfte hörna i matchen.
Segern innebär att FC Rosengård behåller sin serieledning med tre poängs marginal ner till tvåan Göteborg och med rejält övertag i målskillnad dessutom.
– Det var viktigt, men vi tar en match i taget och sedan är det upp till oss själva. Vi kan inte lita på andra lag, utan vi måste göra det färdigt själva, sa Sanne Troelsgaard.
Läs också Hemma i Djurgården efter kraschen med LB07
Gå till toppen