Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Staffanstorps teaterförening kör igång efter coronastopp

Susanne Flinck från Malmö Opera kommer till Medborgarhuset med en musikalisk afton. Och sagofén Isadora bjuder de minsta på en spännande föreställning på Hjärups bibliotek. Det är några av Staffanstorps teaterförenings arrangemang under hösten.

Suzanne Flink på turné med Malmö opera och uppsättningen My Fair Music. Arkivbild.Bild: Johan Persson
I mars tvingades Staffanstorps teaterförening ställa in vårens föreställningar när kommunen stängde allmänna lokaler på grund av coronapandemin. Nu får man öppna igen. Det gör man med föreställningar för både vuxna och barn.
– Det känns jättebra! Vi är nog de enda i Staffanstorps kommun som håller på med kultur, så vi behövs verkligen, säger Gerty Lindén från Staffanstorps teaterförening.
Den 11 september kör föreställningen ”Dream a little dream of me” igång. Medverkar gör skådespelerskan och sångerskan Olivia Stevens och pianisten Samuel Skönberg. Veckan därpå välkomnar man sopranen Suzanne Flinck och Jonas Samuelsson från Malmö Opera som ger publiken en musikalisk afton. Den 22 september kommer sagofén Isadora och spelar för de minsta. Även Obanteatern en barnföreställning den 2 oktober.
Alla föreställningarna sätts upp på Medborgarhuset, förutom sagofén Isadora som sätter upp sin föreställning ”Tysta leken börjar nu” på Hjärups bibliotek.
Hur ska ni göra för att minska risken för smittspridning?
– För det första så har vi som arrangerar munskydd på oss. Handsprit kommer finnas i lokalen. Vi kommer att släppa in publiken i par och visa dem in i salongen där de kommer att sitta med en och en halv meters avstånd, säger Gerty Lindén.
För att efterfölja Folkhälsomyndighetens regler kommer även pausserveringen på föreställningarna för den vuxna publiken att se annorlunda ut.
– Gästerna får sitta kvar vid sina bord och så serverar vi dem kaffe och vin, säger Gerty Lindén.
Biljetter måste bokas i förväg och maxantal i publiken är femtio personer.
Fakta

Staffanstorps teaterförening september-oktober

• ”Dream a little dream of me” med Olivia Stevens och Samuel Skönberg den 11 september klockan 19.00 i Medborgarhuset.

• ”Musikal-, teater- och operaafton” med Suzanne Flink, Jonas Samuelsson och pianisten Magnus Gilljam från Malmö Opera den 16 september klockan 19.00 i Medborgarhuset.

• Den 18 oktober anordnas bussresa till Malmö där man går på Funny girl (med Sanna Nielsen som medverkande).

Barnföreställningar:

• ”Tysta leken börjar nu” med Sagofen Isadora den 22 september klockan 09.30 på Hjärups bibliotek.

• ”Det var det fräckaste” med Obanteatern den 2 oktober klockan 10.00 och 3 oktober kl. 11.00 på Medborgarhuset i Staffanstorp.

Gå till toppen