Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Barn testades i Grekland – familj inlåst

Semester utomlands är ett äventyr som kan bli besvärligt i coronatider. En sexbarnsfamilj från Västergötland sitter i karantän på Kreta, sedan ett av barnen testats positivt för covid-19 på flygplatsen i Grekland.

Det blev inget solande på stranden för en sexbarnsfamilj från Västergötland efter ankomsten till Kreta. Barn under tio år behöver visserligen inte coronatestas före avresan – men familjens barn testades i|stället när man kommit fram. En symtomfri sexåring testades positivt, varpå hela familjen satts i karantän. Arkivbild.Bild: Halvard Alvik / NTB Scanpix
Familjen trodde att man gjort allt rätt inför resan. Barn under tio år behövde inte coronatestas före avfärden till Grekland. Så uppfattade man informationen från både Utrikesdepartementet och resebyrån Tui.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen