Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Guldregn över Löddekanotist

Fyra av fyra möjliga guldmedaljer blev det för Löddekanotisten Hugo Lagerstam vid helgens junior-SM.
– Det känns riktigt, riktigt bra, säger 17-åringen efter medaljskörden.

Hugo Lagerstam, Lödde Kanotklubb, siktar på OS.Bild: Privat
Hugo Lagerstam från Löddeköpinge blev den store vinnaren på helgens kanot SM för juniorer i Jönköping. Han tog guld i alla klasser han ställde upp i: 200 meter, 500 meter, 1 000 meter samt 5 000 meter. Dessutom en bronsmedalj tillsammans med klubbkamraten Axel Svensson i K2 1 000 meter.
– Det var skönt att vara tillbaka på tävlingsbanan och få kvittens på allt det hårda arbete som är nedlagt på träning och förberedelser, säger Hugo Lagerstam.
Han är uppvuxen vid Lödde å där han började paddla som sexåring, tillsammans med storasyster Julia Lagerstam som också är framgångsrik kanotist.
Nu är han 17 år och går på kanotgymnasiet i Nyköping. Så numera går turerna ofta där eller på resor.
– Jag har aldrig varit en lagidrottare utan tycker om när det är upp till mig och mina prestationer. Jag tycker det är sjukt kul att tävla och att komma till nya platser och träffa kompisar, säger Hugo Lagerstam.
Målet?
– Att en dag vinna OS, säger han.
Även klubbens seniorer skördar framgångar. På senior-SM i Hofors tog klubbens alla fyra kanotister medalj, från guld till brons. Mest uppmärksammat blev att Theodor Orban tog guld i K1 på 200 meter då företrädaren varit ohotad de senaste nio åren. Dessutom fick Julia Lagerstam och Johanna Johansson för andra året motta Agneta Anderssons vandringspris för sina framgångar i kanotsporten.
Gå till toppen