Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Varför används inte visir på demensboendet?

Jag förstår inte logiken när personal, inte ens i vårdnära situationer, varken har visir eller munskydd, skriver Torbjörn Ottosson.Bild: Sandra Henningsson
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Varför används inte visir eller munskydd på demensboende i Malmö? Speciellt nu när smittan verkar öka i Malmö?
Vi anhöriga måste ha strikta restriktioner och regler när vi ska träffa våra gamla föräldrar. Vi får endast träffa dem utomhus och bakom ett plexiglas. Och har jag tur så blir det en gång i veckan.
Jag förstår inte logiken, när personal inte ens i vårdnära situationer, varken har visir eller munskydd. När samma personal kan gå hem till sina nära och kära eller gå och handla i varuhus med hundratals andra oskyddade och kanske dra på sig smitta utan att veta om det. För att dagen efter komma tillbaka till demensboendet och jobba i nära situationer och då kanske smitta de gamla?
Jag är livrädd att det ska komma in coronavirus på min mors demensboende och det på grund av att inte personalen har skyddat sig ordentligt.
Jag vet att i Trelleborgs kommun används visir eller munskydd ofta i vårdnära situationer i hemvården och äldreboende.
Varför görs inte det i Malmö?

Torbjörn Ottosson

Gå till toppen