Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rättspsykiatrisk undersökning för man misstänkt för mord på sin fru

Mannen som misstänks ha mördat sin fru i en lägenhet i Furulund tidigare i år ska nu genomgå en liten rättspsykiatrisk undersökning. Därefter ska tingsrätten komma med sin dom.

Den 20 mars larmades polis till Malmö centralstation på grund av ett misstänkt suicidförsök. Väl framme hittade polispatrullen en man sittandes på spåret. Mannen berättade att han hade dödat sin fru, och vid en kontroll av parets lägenhet i Furulund hittade polisen en avliden kvinna.
Mannen greps på plats. Han hade då 53 000 kronor i ena bakfickan, och ska enligt egen utsago haft planer på att lämna landet.
I polisförhör har mannen, som är i 35-årsåldern, berättat att paret hade problem i sin relation och att dödsfallet inträffat efter att ett bråk spårat ur. Utredningen har visat att kvinnan, som var i 25-årsåldern, avlidit efter att mannen slagit henne med en hantel mot huvudet och sedan strypt henne.
Familjens tre små barn var alla hemma och tittade på tv under bråket. Efter att mamman dött tog pappan med dem till förskolan, innan han själv åkte in till Malmö. Han förnekar brott men medger de faktiska omständigheterna.
Åklagaren åtalade mannen för mord, alternativt vållande till annans död. Huvudförhandlingen i målet avslutades i måndags. Då konstaterade Lunds tingsrätt att det varit frågan om ett mord, men mannen är i formell mening inte dömd än. Han ska nu genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.
– Den tar fyra veckor ungefär. Sedan får vi se om tingsrätten dömer honom och vilken påföljd det blir i sådana fall, säger kammaråklagare Mathias Larsson.
Gå till toppen