Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ingen press för Löfven i EU

När coronapandemin i somras gjorde att toppmöteslokalerna stängdes för pressen fick statsminister Stefan Löfven (S) i stället träffa svenska journalister på Sveriges EU-representation. Arkivfoto.Bild: Wiktor Nummelin/TT
Coronapandemins restriktioner gör att journalistkåren återigen får hålla sig borta när EU:s stats- och regeringschefer samlas till toppmöte i Bryssel.
Precis som när ledarna möttes i slutet av juli kommer nästa toppmöte den 24-25 september att hållas utan pressen på plats vid möteslokalen. De journalister som bevakar mötet får i stället nöja sig med presskonferenser och uttalanden via webben eller träffar med sina regeringschefer på annat håll i Bryssel.
Toppmötet ska i huvudsak hantera relationerna till Turkiet och de ökade spänningarna i östra Medelhavet. Inför mötet åker EU:s permanente rådsordförande Charles Michel nästa vecka till såväl Grekland som Cypern.
Gå till toppen