Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Felaktigheter i rikspolischefs uttalande om ”kriminella klaner”

Biträdande rikspolischef Mats Löfvings uppmärksammade uttalande om "kriminella klaner" stämmer inte på flera punkter. Bilden från polisen i Skåne är inte så generaliserande. Det finns många oskyldiga i släkterna.

Mats Löfving, chef för nationella operativa avdelningen och biträdande rikspolischef intervjuades i Sveriges radio i lördags och avslöjade att det finns "minst 40" släktbaserade kriminella nätverk i Sverige som ägnar sig åt grov brottslighet samt infiltrerar näringslivet och politiken.Bild: Pontus Lundahl/TT
Mats Löfving intervjuades i Sveriges radio i lördags, och lade då fram att "minst 40 st släktbaserade kriminella nätverk i Sverige, ja, så kallade klaner" opererar i Sverige. Han hävdade att de har kommit till Sverige "enbart med syfte att organisera och systematisera kriminalitet" och "hela klanen uppfostrar sina barn att ta över styrningen av den kriminella organisationen."

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen