Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Löddeförening rustar för årets största cup

I helgen är Löddeköpinge mötesplats för unga handbollsspelare. Drygt 1 500 ungdomar möts i Vikingaspelen. Men i år blir det helt utan publik – och med livesändning.

Vikingaspelen avgörs i 14 klasser. De yngsta spelarna är 8 år, och de äldsta 15 år.Bild: Jonas Schultz
För fjärde året i rad anordnas Lödde Vikings handbollstävlingen Vikingaspelen. 156 lag kommer från framför allt Skåne till Löddeköpinge för att tävla.
– Cupen har vuxit år för år. Nu är det drygt 1 500 tävlande och vi spelar i fem hallar, säger Jonas Schultz, tävlingsledare i handbollsklubben.
Matcherna kommer att hållas i Korsbackahallarna, Nyvångshallen, Tolvåkershallen, Lödde idrottshall och Vikenhallen.
Årets utmaning är coronareglerna, som bland annat gör att det blir matcher helt utan publik.
– Det blir väldigt annorlunda. I vanliga fall sjuder hallarna av liv med publik på läktarna. I år får endast de som ska vara på plan komma in. Det är 14 spelare på plan och med avbytare, tränare och domare är det inga problem – vi kommer att vara under 50 personer i hallarna, säger Jonas Schultz.
I stället kommer de att direktsända alla matcher som går på stor plan, det vill säga som spelas av ungdomar åldrarna 10 till 14 år. Dessa kan man logga in på via en köpfunktion på klubbens hemsida.
Andra coronaanpassningar är att hallarna är låsta, att vakter kontrollerar folk som passerar, längre pauser och att kiosken är helt stängd.
Föreningen tvekade länge om de under dessa förutsättningar verkligen skulle genomföra cupen i år.
– Det blir ett stort ekonomiskt bortfall. Men det finns ett så stort sug efter att få spela att vi gör det enbart för att barnen så få spela handbollsmatcher, säger Jonas Schultz.
Vikingaspelen pågår två helger i rad, med start lördagen den 12 september.
Gå till toppen