Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Astra Zeneca återupptar vaccintester

Astra Zeneca återupptar den tredje fasen av kliniska studier av sitt covid-19-vaccin. Arkivbild.Bild: Pontus Lundahl/TT
Astra Zeneca återupptar de kliniska studierna av sitt covid-19-vaccin. Testerna stoppades den 6 september sedan en försöksperson i Storbritannien drabbats av en potentiellt oförklarlig sjukdom.
Beskedet att de ska återupptas kommer sedan den brittiska läkemedelsmyndigheten MHRA givit klartecken för att fortsätta med dem, skriver det svensk-brittiska läkemedelsföretaget i ett pressmeddelande.
Astra Zeneca, som utvecklar vaccinet tillsammans med forskare vid Oxford University, skriver vidare att ytterligare medicinsk information inte kommer att avslöjas. De som övervakar testerna och deltagarna kommer att få relevant information.
Att kliniska studier tillfälligt stoppas är inte ovanligt. Det visar att man inte tar några allvarliga risker eller genvägar vid framtagandet av vaccinet, sade Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström till TT tidigare i veckan.
Gå till toppen