Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Första deltagaren till Melodifestivalen klar

Julia Alfrida får en plats i Melodifestivalen nästa år tack vare sin medverkan i "P4 nästa". Pressbild.
Den första artisten för Melodifestivalen 2021 är klar. Julia Alfrida säkrade sin plats i nästa års startfält i finalen av ”P4 nästa” på lördagskvällen.
Åtta finalister tävlade i ”P4 nästa” och som slutlig vinnare av tävlingen stod Hilde & Erik med låten ”Som det är”.
Julia Alfrida vann tidigare P4 Stockholms lokala final.
”Julia Alfrida känns som en ung, spännande artist som tänjer på gränser och normer både musikaliskt och med sin personlighet. Det känns väldigt roligt att ge henne möjligheten att nå ut till en stor publik. Nästa steg blir att tillsammans med Julia hitta rätt låt till Melodifestivalen”, säger Karin Gunnarsson, Melodifestivalens tävlingsproducent, i ett pressmeddelande.
Senare i höst offentliggörs vilka låtar och artister som tävlar i Melodifestivalen 2021. Totalt tävlar 28 bidrag i Melodifestivalen 2021. Urvalsjuryn väljer ut 14 låtar bland de inskickade bidragen och de övriga 14 bidragen består av tävlande som specialinbjudits av SVT eller som SVT valt ut bland de inskickade bidragen.
Gå till toppen