Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Högre smittal i Norge än i Sverige

Norge har nu högre smittal än Sverige. ArkivbildBild: Johan Nilsson/TT
Norge har nu passerat Sverige vad gäller antal smittfall i befolkningen. Enligt den senaste uppdateringen från den europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC registrerades 24,8 fall per 100 000 invånare under den senaste 14-dagarsperioden, medan motsvarande tal i Sverige låg på 24,0.
I Spanien var motsvarande siffra 270 fall. Näst därefter kommer Frankrike (151), Tjeckien (106), Luxemburg (94) och Kroatien 86).
De redovisade smittalen ska inte ses som en absolut sanning av spridningen av det nya coronaviruset i ett land, eftersom antalet utförda tester skiljer sig åt länderna emellan.
I Norge har det utförts drygt 80 000 tester varje vecka den senaste tiden, uppger Aftenposten. I Sverige utfördes 85 000 tester under vecka 35 och drygt 126 000 tester veckan därefter.
Gå till toppen