Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nina Björk vill göra vänstern socialistisk igen

I sin nya bok försöker författaren visa varför det kapitalistiska systemet är ohållbart. Filip Yifter-Svensson har träffat henne i hemmet i Lund.

”Livet är ju bara tid. Och att den tiden ska vara hårt och slitsamt arbete för några och inte alls för andra kan jag inte förstå”, säger Nina Björk.Bild: Peter Frennesson
I Åsa Linderborgs nyutkomna dagbok ”Året med 13 månader” finns en scen där Nina Björk förekommer. Det är en sen julinatt i Varberg, det har druckits en del vin, och plötsligt blir de två vännerna osams. Björk och hennes man tycker nämligen att det i vissa situationer kan vara rätt att ge nazister stryk, medan Linderborg inte tycker att man vinner något på att ”förstöra någons tänder och syn”. Linderborg blir så arg att hennes högerarm är på väg att ”göra en lavett när jag besinnade mig och grep tag i ostbrickan istället”.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen