Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pernilla Ström: SD vill ju inte ha någon integration.

Nyamko Sabuni satsar på förortslyft.Bild: Amir Nabizadeh/TT
Detta är en opinionstext från ledarredaktionen. Sydsvenskans hållning är oberoende liberal.
Otack är världens lön. Så måste det rimligen kännas för regeringen och samarbetspartierna när Aftonbladet/Demoskop frågar väljarna vilka partier som är bäst i tolv olika politiska frågor. Socialdemokraterna anses bäst bara på skola och barnomsorg, och snor därmed Liberalernas paradgren.
Om det är the economy, stupid också i Sverige ligger regeringen pyrt till: Moderaterna toppar när det gäller svensk ekonomi, jobben, försvaret och företagande.
Sverigedemokraterna anses bäst på tre områden - invandring, integration och lag och ordning. I praktiken är det en och samma fråga; SD bygger ju hela sitt narrativ på att migrationen orsakar ordningsproblemen.
Nu är de flesta väljare mer komplexa än att bara rösta utifrån vad partierna tycker i en fråga. Då ligger Socialdemokraterna bättre till - med bland topp tre på samtliga tolv områden.
Mer bekymmersamt är det för Liberalerna och Centern. De lyckas bara komma bland topp tre i en enda fråga var, för Centerns del i företagande. Därför är det bra att Liberalerna nu vill ha ett särskilt förortslyft och satsa brett på integrationsfrågorna. SD borde inte kunna rankas bäst i klassen vad gäller integration när man inte vill ha någon eftersom partiet vill stoppa invandringen.
Gå till toppen