Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stadsodlingen boomar i Malmö: ”En helt ny bransch”

Tretton företag säljer numera Malmöodlade grönsaker – både till restauranger och privatpersoner. De nya urbana bönderna är här för att stanna.
– Förutsättningarna finns att bli en av Europas mest intressanta mat- och odlingsstäder, säger Lena Friblick på Botildenborg.

Jenny Rastamo gör sin första säsong som stadsodlare. Hon bytte kontoret mot åkern och odlar numera grönsaker under namnet Stadsbönan.Bild: Lars Brundin
De grå molnen ligger tunga över Västra Skrävlingefältet. Ur odlingsbäddarna sticker fänkål, rödbetor och mangold upp. Jenny Rastamo skakar försiktigt av jorden från ett knippe morötter.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen