Annons

Annons

Malmö

Stadsodlingen boomar i Malmö: ”En helt ny bransch”

Tretton företag säljer numera Malmöodlade grönsaker – både till restauranger och privatpersoner. De nya urbana bönderna är här för att stanna.

– Förutsättningarna finns att bli en av Europas mest intressanta mat- och odlingsstäder, säger Lena Friblick på Botildenborg.

Sally Wahlstedt, Hussein El-Alawi och Lars Brundin

Text

Jenny Rastamo gör sin första säsong som stadsodlare. Hon bytte kontoret mot åkern och odlar numera grönsaker under namnet Stadsbönan.

Bild: Lars Brundin

Annons

De grå molnen ligger tunga över Västra Skrävlingefältet. Ur odlingsbäddarna sticker fänkål, rödbetor och mangold upp. Jenny Rastamo skakar försiktigt av jorden från ett knippe morötter.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy