Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Max Wiman: Två av trettio avslut på mål – det är ren parodi

När man lämnar ett öde Stadion efter matcherna detta år, brukar måsars skrik och skratt fylla luften. Denna söndagskväll var det helt tyst och det är inte svårt att förstå varför. Måsarna var naturligtvis bortskrämda av alla bollar som MFF-spelarna skickade långt över och bredvid målet och de hundratals luftpastejer som skickades in framför mål utan någon adress.
Jo, jag är ironiskt elak, men ibland måste man vara det för att beskriva något som knappt går att beskriva.

Jo Inge Berget försöker få till ett avslut i kamp med Mikael Lustig. Träffade mål gjorde han inte. MFF hade två avslut på mål under hela matchen.Bild: LUDVIG THUNMAN
Malmö FF hade alltså 30 avslut mot AIK. 22 av dem var inne i straffområdet enligt Dplays statistik. Av samtliga träffade två målet. SvFF:s skiljer sig marginellt, ger någon mer träff på mål. Då ska ni veta att blockade skott inte ens kommer med i statistiken. Ovanpå det 15 hörnor som nästan inte ledde till något avslut och en aldrig sinande ström av inlägg där säkert 75 procent höll usel kvalitet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen