Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: 11 000 kronor drogs från mitt konto istället för 120...

Var försiktig med kortet och tänk på att ”Cash is king”, skriver Tony Henningsson efter att ha blivit rejält feldebiterad.Bild: Nesvold, Jon Olav
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Jag besökte för några veckor sedan en lunchrestaurang och betalade 120 kr med kortet och fick kvitto på detta. Döm om min förvåning när jag upptäckte att det dragits 11 000 kronor på kontot. Kontaktade lunchrestaurangen som blev lika förskräckt och genast rättade till det.
Kontaktade sedan kundtjänsten på min bank och undrade hur detta kunde hända. De svarade glatt att det var väl otur och det var bra att det löste sig. De hade inget ansvar utan det var restaurangen eller leverantören av kortläsaren man fick kontakta.
Tänk om detta skett utomlands och man plötsligt upptäckte att det inte fanns pengar på kontot. Inte så lätt att försöka få pengar tillbaka från en liten butik eller hotell på en plats i ett främmande land. Med kanske språkproblem.
Så var försiktig med kortet och tänk på att ”Cash is king”, vilket också gäller utomlands i nästan hela världen.

Tony Henningsson

Gå till toppen