Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fortsatt mörker för modehandeln

Modehandeln är fortfarande mitt i coronakrisen. Arkivbild.Bild: Simon Rehnström/SvD/TT
Modehandeln drabbas fortsatt hårt av coronakrisen. I augusti minskade den totala försäljningen av kläder i fysiska butiker och deras e-handel, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, med 17,9 procent jämfört med samma period förra året. Det visar stilindex från Svensk Handel Stil.
För skohandeln såg det ännu mörkare ut. Under augusti minskade försäljningen med 26,6 procent jämfört med samma period i fjol.
”Försäljningsrasen var drastiska även i augusti. Sedan coronapandemin slog till har stora delar av modebranschen haft ett nattsvart halvår, återhämtningen går sakta och många kämpar fortfarande för att överleva”, säger Mats Hedenström, näringspolitisk chef på Svensk Handel, i ett pressmeddelande.
Ackumulerat under hela 2020 har klädförsäljningen minskat med 17,8 procent medan skoförsäljningen har minskat med 32,2 procent.
Gå till toppen