Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hundratals cyklar nermejade på Ven: ”Det såg ut som ett inferno”

På lördagsmorgonen möttes personalen på Vens cykeluthyrning av en stor hög med trasiga cyklar på parkeringen. Företagets golfbilar hade använts för att meja ner ett omkring 100 cyklar. Men trots att flera ungdomar pekats ut som misstänkta har polisen redan lagt ner fallet.

Omkring 100 cyklar och tre golfbilar har förstörts i helgen. Ramar, framgafflar, styren, trampor, ekrar, pakethållare och ekrar hade knäckts och kilat sig fast i vartannat, berättar Cecilia Kinnerfelt som driver uthyrningsbolaget tillsammans med sin man.Bild: Privat
Cecilia och hennes man Peter Kinnerfelt har drivit cykeluthyrningen på Ven i nästan tjugo år. Det har hänt att de drabbats av något enstaka stöldförsök eller någon mindre skadegörelse. Men i helgen möttes Cecilia Kinnerfelt av en syn hon inte hade kunnat föreställa sig.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen