Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Oklar klimateffekt av gröna budgetmiljarder

”Nu blir det åka av”, utropade finansmarknadsminister Per Bolund (MP) när han tillsammans med partikollegan Isabella Lövin presenterade det budgetförslag som ska ge nytt liv åt både svensk ekonomi och miljö i spåren av coronakrisen. – Men det är för tidigt att säga något om klimateffekten innan vi ser hur återhämtningspaketets övriga 90 miljarder hanteras, säger Klimatpolitiska rådets kanslichef Ola Alterå.

Finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund och miljö- och klimatminister samt vice statsminister Isabella Lövin presenterar nya budgetåtgärder på klimat- och miljöområdet under en pressträff i Rosenbad.Bild: Pontus Lundahl/TT
– Det är en rivstart för ekonomin och miljön, säger finansmarknadsminister Per Bolund (MP), på en pressträff och miljö-, klimat- natursatsningarna i höstbudgeten från regeringen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen