Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tajt budget klubbad för nästa år – med samma låga skatt

Oförändrat låg skatt men inga nya stora satsningar. Så ser Kävlinge kommuns budget för nästa år ut – som för ovanlighetens skull antogs i stor enighet över alla partigränser.
– Det här är det bästa vi kan göra just nu, inledde Pia Almström (M), kommunalråd, budgetdebatten.

Politiker tog plats i Korsbackaskolans aula för att kunna ta ett coronasäkert beslut, med glest mellan stolarna. ”Den budget vi kommer att anta är en väldigt osäker budget. Men det är ett osäkert år”, sa Pia Almström, här i talarstolen.Bild: Maria Sehlin
Kävlinge kommuns budget för 2021 är omfattande men kan sammanfattas med ett ord: tajt. Det blir inga stora nysatsningar, men man räknar med att klara de projekt man redan påbörjat och justerar endast budgeten uppåt för prisutvecklingen. Den innebär också att Kävlinges kommunskatt blir oförändrat 18,51 kronor nästa år – i dag har man Sveriges näst lägsta skatt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen