Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Max Wiman: En speciell MFF-kväll för en av motståndarna

För flera av MFF:s motståndare i Backarnas FF var det här en speciell kväll, men alldeles extra speciell för Emma Watson.
– Jag grät under hymnen och jag tänker inte känna mig töntig. Det är så mycket känslor, det var så jävla fint att få göra det här.
Emma Watson kör eftersnack med MFF-arna Madeleine Hejde, Anna Hellsten och Emma Svensson.Bild: Max Wiman
Emma Watson var en av MFF-supportrarna som engagerade sig hårdast förra hösten för att MFF inte skulle gå samman med LB07, utan göra en egen satsning från grunden på damsidan.
– Det är helt sjukt det här. Jag har ju väntat på det här sen jag ställde mig upp och skrek på årsmötet när vi fick igenom det. För då visste jag ju att jag också skulle få möta dem.
Emma Watson är profilerad eftersom hon också är fotograf och tar mycket bilder på MFF:s matcher i olika sammanhang. Just Backarnas FF – ett härligt fotbollsälskande gäng som ser samhörigheten och kärleken till sporten som en långt viktigare drivkraft än att vinna – har många MFF-supportrar i sina led.
– Det är många som längtat. När vi haft fysträning har vi skrikit "MFF, MFF", för då klämmer man i och tänker på när man ska möta de här bjässarna och förlora med mindre än 30–0 – och det gjorde vi ju, sa Emma Watson och fortsatte:
– En del är lite rädda att möta MFF för att de är så starka. Men det är ingen slump att ingen skadade sig. De vet hur man ska gå in i en närkamp. I fyran sparkas många på benen och man har rivsår efter matcherna. Dom var tacksamma och rara efteråt. De har inte varit med om ett sådant här möte tidigare, där motståndarna kände så för dem.
Den här kvällen blev det 24–0 på stadion och det var inte utan att man kände ett nostalgiskt sting i kroppen. Inte sedan 2008 har ett A-lag från MFF spelat seriematch här och jag vet ingen arena som är vackrare i elljus.
– Och vi fick vara med om det. Och jag gjorde mål med axeln...jag kommer nog ändå att skryta om det. Jag har gjort mål på stadion mot MFF...i egna målet, sa Emma Watson med ett skratt.
Backarna gav också sina motståndare en present före matchen. En liten rosenbuskplanta försedd med följande budskap:
”Från grunden ska det gro föra att sedan blomma som bäst. När denna rosenbuske når sin mest praktfulla blomning är ni svenska mästare och ute i Europa. Varmt lycka till på er resa och glöm aldrig kärleken i fyran. /Backarnas FF.”
Inte så lite vackert var det också att på läktaren fanns Krister Hedin, som var MFF:s första tränare för damlaget under åren 1972-77. Han är också klubbens meste reservlagsspelare genom tiderna och idag assisterar han materialarteamet i herrlaget som en grå eminens. Snacka om en livslång kärlek.
Lite gåshud var det också att få höra det lilla gänget bland de 50 åskådarna som drog igång sånger, även om kören var liten så fick den att inse vad man saknar och hur mycket och att vi alla ser fram emot när lite mer normalitet blir verklighet och säkert igen.
Första MFF-spelaren har förresten fått sin egen sång nu, Saga Fredriksson. Vilken melodi och text, genialiskt och givet förstås. Första versen från Lisa Ekdahls klassiker "Vem vet".
”Du är en saga för god för att vara sann
Det är en saga i sig att vi funnit varann
Vi kunde lika gärna aldrig någonsin mötts
Eller var vårt möte redan bestämt långt innan vi fötts?”
Noterat från matchen: Emelie Erlandsson gjorde sju mål i första halvlek. Egentligen åtta, men MFF:s strafförbannelse håller i sig. Hon satte straffen, men domaren dömde bort det för att en MFF-spelare varit för snabb in i straffområdet. Vilket i och för sig var fel, men lätt att förlåta en ung och nervös domare för som plötsligt befann sig i tv-sändning (MFF sände matchen).
Också härligt att se vilken speed det finns i MFF-spelarna, trots att de spelar i en serie där de kunde gå på typ 15 procent. Vi fick se många härliga löpningar och lösningar mot ett tappert bortalag.
24–0 blev det alltså. Då var det tuffare i helgen när Åkarp höll emot bra och MFF bara vann med 6–0.
Gå till toppen