Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Regeringen hotar minska Skånetrafikens nya statsstöd

Regeringen avsätter under nästa år ytterligare två miljarder kronor för att stötta den regionala buss- och tågtrafiken. Skånetrafiken kan räkna med 260 miljoner kronor, men minskad trafik kan leda till att stödet till Skåne blir mindre.
– Jag utesluter inte att stora besparingar får konsekvenser, säger trafikminister Tomas Eneroth (S).

infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) utesluter inte att det får konsekvenser att Skånetrafiken minskat trafikvolymerna. Därför kan det nya trafikstödet som regeringen utlovar till den regionala kollektivtrafiken bantas för Skånes del..Bild: Stina Stjernkvist/TT
Regeringen har redan tidigare lovat de svenska regionerna ett extrastöd på tre miljarder kronor för den nedgång i kollektivtrafiken som kom i april, maj och juni. Skånetrafiken har räknat med att på så sätt få ett tillskott på 360 miljoner kronor för att fylla upp en skral kassa.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen