Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sebastian Andersson klar för ny klubb i Bundesliga

Det har spekulerats om en flytt ett bra tag. Nu är landslagsanfallaren Sebastian Andersson klar för Bundesligaklubben Köln.

Sebastian Andersson lämnar Union Berlin för Bundesligaklubben FC Köln.Bild: POOL
Sebastian Andersson har gjort stor succé i Tyskland sedan han lämnade IFK Norrköping sommaren 2017. Den gångna säsongen gjorde anfallaren tolv mål i Union Berlin under sin egen och klubbens debutsäsong i Bundesliga.
29-åringens framfart har inte gått obemärkt förbi. Under en längre tid har han ryktats bort till flertalet klubbar i Europa, däribland Schalke 04. I lördags uppgav Sportbladet att han var nära en flytt till Bundesligakonkurrenten FC Köln. Under tisdagen bekräftades övergången. Kontraktet sträcker sig till och med säsongen 2023.
– Nya utmaningar är viktiga för mig. I Berlin har jag utvecklat mig själv atletiskt och framför allt personligen under de senaste två åren. Flytten till Köln är nu nästa steg. Jag ser fram emot äventyret i denna speciella klubb. Jag är en spelare som alltid ger allt, jobbar hårt för laget och vill göra mål, säger Sebastian Andersson till Kölns webbplats.
Köln vann den första upplagan av Bundesliga 1964 och har sedan dess vunnit ligan vid ytterligare två tillfällen. Den gångna säsongen slutade laget, där bland annat den tyske landslagsspelaren Jonas Hector spelar, på fjortonde plats i ligan.
Sebastian Andersson tillhörde HIF:s ungdomslag som ung. Han slog igenom på seniornivå i Ängelholm där han var en av lagets mest tongivande spelare när klubben kvalade till allsvenskan 2011.
Efter den säsongen gick han till Kalmar där han spelade i två och en halv säsong. Därefter blev det en sejour i Djurgården innan han 2016 flyttade till IFK Norrköping. Där tog den allsvenska karriären fart med 20 mål på 51 matcher. Sommaren 2017 skrev han på sitt första utlandskontrakt med Kaiserslautern i tyska andraligan. Sebastian Andersson gjorde tolv ligamål under sin debutsäsong men då laget åkte ur gick flytten till Union Berlin. Där blev det totalt 26 mål på 74 tävlingsmatcher.
På meritlistan finns även nio A-landskamper, på vilka det blivit tre mål.
Gå till toppen