Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Storm väntas till sjöss – Umeåfärjor ställs in

På torsdagen väntas storm på Kvarken. Arkivbild.Bild: Björn Larsson Rosvall / TT
SMHI har utfärdat klass 1-varningar för kulingvind från mellersta Östersjön till Bottenviken och flera färjor mellan Umeå och Vasa i Finland ställs in på onsdagen och torsdagen.
På torsdagen väntas nordlig storm på den finska sidan av Kvarken, med vindbyar på över 30 meter per sekund, enligt Meteorologiska institutet i Finland.
Fyra av Wasalines turer ställs in, meddelar rederiet i ett pressmeddelande. Från Umeå avgår den sista turen mot Vasa klockan 11 på onsdagen och trafiken återupptas igen först på fredag.
”Säkerheten är det viktigaste för frakt, passagerare och besättning. Därför ställer vi nu in dessa turer. Vi följer noggrant med väderleksprognoserna”, säger vd Peter Ståhlberg i ett pressmeddelande.
Ett regnoväder rör sig också upp över Norrland och regnet väntas bli kraftigt i norra Jämtland, södra Lappland och Västerbotten. I de västra landskapen kan det bli inslag av snö.
Gå till toppen