Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Alexandersson tävlar på SM: ”Ska bli kul”

Sveriges bästa orienterare Tove Alexandersson har inte tävlat på flera månader. I helgen är det dags för SM i Göteborg. – Jag har egentligen inga förväntningar på resultatet, men ska bli kul att tävla, säger Alexandersson till TT.

Tove Alexandersson tävlar i SM i Göteborg till helgen. Arkivbild.Bild: Ulf Palm/TT
Den internationella orienteringssäsongen har ställts in helt och hållet. Världscupen och VM är inställda, och därför är tävlingsmöjligheterna för orienterarna få.
– Det är SM nu i helgen, och sprint-SM i Örebro i oktober. Annars är alla stora tävlingar inställda, säger Tove Alexandersson.
SM i Göteborg äger rum i helgen, och Alexandersson känner sig redo.
– Nästan hela sommaren har jag bara tränat, vilket har varit roligt. Klart man vill tävla, men det är också roligt att köra grundträning.
Bragguldsmedaljören blev sjuk under våren, och tvingades avstå från träning i sju veckor.
– Jag hade troligen corona, och det var ett långt träningsuppehåll. Men när jag väl kom igång kändes det bra, säger Alexandersson.
Efter sprint-SM i Örebro kan det dock dröja tills det blir tävling igen. Det är osäkert om för-VM i Tjeckien i slutet av oktober kommer genomföras, men om även det blir inställt är nästa tävling planerad till maj nästa år – eventuellt ett åtta månaders uppehåll.
– Vi får bara hoppas att det ordnar upp sig, annars får man bara träna på, säger Alexandersson.
Gå till toppen