Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Då kommer sjövild ”Röde Orm” till Dramaten

Emma Broomé spelar huvudrollen i Frans G Bengtssons "Röde Orm", dramatiserad av Alexander Mørk-Eidem. Pressbild.Bild: Sören Vilks/Dramaten
Efter att coronautbrottet satte stopp i våras kliver ”Röde Orm” till slut i land på Dramaten. Den 4 oktober har vikingadramat premiär.
”Efter försök fram och tillbaka med olika kreativa lösningar har nu regissören Alexander Mørk-Eidem en sjövild och coronasäkrad version att visa för publiken”, skriver teatern i ett pressmeddelande.
Pjäsen bygger på Frans G Bengtssons episka roman från 1941. Här spelas den rödhåriga vikingahjälten av Emma Broomé, som har sällskap på scen av Andreas T Olsson, Gerhard Hoberstorfer, Hulda Lind Jóhannsdóttir, Karin Franz Körlof och Dramatendebutanten Lennart Jähkel.
– Det är en hyllning till fantasin, och en påminnelse om att inte glömma den i ett samhälle som blir mer och mer styrt av rationella begrepp, sade Alexander Mørk-Eidem till TT förra året.
Gå till toppen