Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Spinneriet i Malmö prisas – tilldelas Framtidens musikpris

Hiphopskolan Spinneriet på Sofielund i Malmö tilldelas nationella Framtidens musikpris i kategorin ”möjliggörare för ungas komponerande”.

Hiphopskolan Spinneriet Urban Musik är en av fyra pristagare som tilldelats Framtidens Musikpris.Bild: Moncef Henaien
Framtidens Musikpris delas ut till fyra pristagare som ”upprätthåller och möjliggör bredden och spetskompetensen inom svenskt musikliv”. Priserna instiftades av Riksförbundet Unga Musikanter.
Priset för enastående pedagogisk gärning tilldelas musikpedagogen och läromedelsförfattaren Peter ”Trumpeter” Svensson.
Den Feministiska Musikbranschfesten tilldelas priset för nyskapande innovativt projekt. Det är ett initiativ för att påverka musiklivet att göra musikbranschen mer jämställd.
Choir Academy får pris för bästa ungdomsinitiativ. Det drivs av tre gymnasieelever som lär ut barnsånger till barn och unga för att skapa integration genom sång och lek.
Men priset i kategorin ”möjliggörare för ungas komponerande” går till Malmöskolan Spinneriet Urban Musik. Spinneriet är en utbildning i musikskapande på Sofielund i Malmö och drivs av Glokala folkhögskolan. I juryns motivering står bland annat ”de är en pedagogisk förebild vars metodik skapar fantastiska möjligheter för ungas komponerande och borde finnas på alla landets musikskolor”.
Gå till toppen