Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hittade ammunition i sandlådan

I förskoleklassens sandlåda hittades skarp ammunition i form av en patron. Polisen rubricerar händelsen som brott mot vapenlagen.

Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT
Det var personal på Södervångskolan i Vellinge som den 7 september tillkallade polis efter att ha hittat en patron i sandlådan.
– Vi har varit där och hämtat den. Det visade sig vara skarp ammunition i form av en slags jaktammunition av kaliber 308. Vapen ska hanteras och inte ligga i sandlådan, säger Jörgen Sjöstad, kommunpolis.
Var det farligt?
– Nej, inte om man inte slår till tändhatten. Men det är klart om barnen slår och bankar på den så kan hylsan splittras, säger han.
Polisen har tagit patronen i beslag och upprättat en anmälan om brott mot vapenlagen. Det finns ingen misstänkt i nuläget och Jörgen Sjöstad är osäker på hur polisen kommer att gå vidare i frågan:
– Det är möjligt att man försöker säkra spår på patronen, säger han.
Gå till toppen