Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inbrottstjuv väckte boende i lägenhet

Boende i en lägenhet på Ribersborg vaknade av att någon var inne i bostaden. En 18-årig inbrottstjuv flydde på cykel men greps kort efteråt av polis.

Polisen ryckte ut till en lägenhet på Ribersborg tidigt på onsdagsmorgonen efter ett larm om inbrott.Bild: Johan Nilsson/TT
– Man vaknar av att den här personen är inne i bostaden, säger Katarina Rusin vid polisens ledningscentral i Region Syd.
Polisen larmades om inbrottet vid 04.41 på natten mot onsdagen. Flera patrullbilar skickades till bostaden. Inbrottstjuven hade då försvunnit på cykel, men hittades av polis i närheten av lägenheten. Polisen grep personen, som nu misstänks för brott.
Polisanmälan är ännu inte färdigskriven, men brottsrubriceringen blir troligen grov stöld genom inbrott i bostad, berättar Katarina Rusin.
Polisen vet ännu inte om den misstänkte fick med sig något från lägenheten.
Gå till toppen