Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Netanyahu: Gazaraketer reaktion på fredsavtal

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu (till vänster) tillsammans med USA:s president Donald Trump, Bahrains utrikesminister Khalid bin Ahmed al-Khalifa och Förenade arabemiratens utrikesminister Abdullah bin Zayed al-Nahyan.Bild: Alex Brandon/AP/TT
De palestinier som under natten mot onsdag skjutit raketer från Gaza in i Israel agerar i syfte att sabotera Israels nyligen ingångna fredsavtal med forna fiender i arabvärlden, enligt landets premiärminister Benjamin Netanyahu.
”De vill förhindra fred, men de kommer inte att lyckas. Vi kommer att slå hårt mot dem som försöker skada oss, och sträcka ut en hand till alla dem som vänder sig till oss med en önskan om fred”, säger han i ett uttalande.
De omkring 15 raketerna från det Hamaskontrollerade Gaza slog ned i israeliska gränssamhällen under natten. Israeliska militären svarade på morgonen med flygräder mot Gaza.
I tisdags slog en raket från Gaza ned i den israeliska kuststaden Ashdod, och skadade två personer. Beskjutningen skedde samtidigt som Israel, Förenade arabemiraten och Bahrain skrev på avtal om att etablera diplomatiska kontakter vid ett möte i Vita huset.
Många palestinier, både i Gaza och på Västbanken, ser de USA-stödda avtalen som ett svek mot den palestinska saken.
Gå till toppen