Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Världscupen i Östersund i fara: ”Jäkligt bråttom”

Internationella skidskytteförbundet (IBU) vill minska antalet världscuparrangörer fram till årsskiftet. För Östersund krävs nu ett snabbt svar från regeringen angående ett undantag från inreseförbudet. – Det är jäkligt bråttom. Vi står och faller med det här, säger Patrik Jemteborn, chef för världscupen i Östersund.

Sverige skidskyttedamer Linn Persson, Elvira Öberg, Mona Brorsson och Hanna Öberg kom på tredje plats i damernas stafett under fjolårets världscuppremiär. Frågan är om de får tävla på hemmaplan i år.Bild: Fredrik Sandberg/TT
I början av december är ursprungsplanen att världscupen i skidskytte ska avgöras i Östersund. Men IBU planerar att reducera antalet arrangörer på grund av coronapandemin och kan inte ryska, amerikanska och ukrainska åkare komma till Sverige ser det mörkt ut för Östersund.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen