Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nordisk Panorama flyttar hem till soffan – premiär idag

Dokumentärfilmsfestivalen Nordisk Panorama i Malmö får en annan profil detta coronaår. När stora delar av den fysiska festivalen försvinner innebär det större möjlighet att ta del av filmerna hemma i soffan.

Niki Lindroth von Bahrs film ”Something to remember” blir en av Nordisk Panoramas öppningsfilmer i år.Bild: Niki Lindroth von Bahr
Dokumentär- och kortfilmsfestivalen Nordisk Panorama har gått från att turnera runt i Norden till att nu ha sitt fasta hem i Malmö. Men årets festival blir främst digital på grund av coronaviruset. Visst, det blir en del fysiska events för en begränsad publik. Bland annat visas Malmöbaserade regissören Carl Olssons två tävlingsfilmer, ett verk av Ikram Abuldakir samt en konsert med Shitkid.
Men själva filmfestivalutbudet kommer att streamas gratis från festivalens hemsida. Dock kommer det enbart att finnas 600 biljetter till varje film.
Filmfestivalen pågår den 17–27 september och årets priser delas ut den 24 september.
Gå till toppen