Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Viruset objuden bröllopsgäst – 180 smittade

Högtidsdagen slutade i en tragedi som nu drabbar en hel delstat. Ett bröllop i amerikanska Maine den 7 augusti har hittills resulterat i närmare 180 coronasmittade och sju dödsfall. Ingen av de avlidna hade besökt ceremonin.

Efter ceremonin firade gästerna på Big Moose Inn. Nu har närmare 180 fall av covid-19 kopplats till bröllopet i småstaden Millinocket i amerikanska Maine.Bild: Linda Coan O'Kresik/Bangor Daily News/AP/TT
Solen sken när bröllopsgästerna den 7 augusti samlades i den sömniga småorten Millinocket i Maine. Delstaten på USA:s östkust har klarat sig relativt lindrigt undan pandemin – hittills har totalt 138 dödsfall rapporterats. Men sviterna av ceremonin i baptistkyrkan Tri Town, och den efterföljande mottagningen på gästgiveriet Big Moose Inn, kan enligt den lokala smittskyddsmyndigheten omintetgöra mycket av Maines framgångar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen