Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så skapar vi en rikare trädgård

Klimathot och arters utdöende är kalla fakta. Som individer kan vi i alla fall bidra i det lilla för en friskare och sundare närmiljö. Projektet Rikare trädgård tar fasta på det.

Växthuset har automatisk bevattning med solceller, 12-voltstimer och 12-voltspump. "Det är ett sätt att spara vatten. Man kan räkna ut exakt hur mycket som behövs i stället för att man springer med vattenkannor och går på känsla", säger Emma Wahlberg.Bild: Emma Wahlberg
Massor med växt- och djurarter utrotas över hela jordklotet, rapporterade FN:s expertpanel för biologisk mångfald i maj 2019. Alarmklockorna ringde – och ringer – även i Sverige. Våra vilda bin och vedlevande insekter har fått sämre, rent utav usla, förutsättningar och några av dem riskerar att försvinna från våra marker.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen