Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Naturumchefen om planerade stängningen på Falsterbo Strandbad: ”En chock”

Moderaternas planer att stänga verksamheten på Falsterbo Strandbad har väckt starka reaktioner – både bland de anställda som nu troligen blir utan jobb, och bland allmänheten. Under helgen har protestlistor samlat tusentals namnunderskrifter.
– Många är bestörta, och bryr sig om det här, säger Camilla Wadlund, biträdande föreståndare på naturum.

Kulturcentret Falsterbo strandbad invigdes 2016. Anläggningen, 1200 kvadratmeter stor, inrymmer i nuläget restaurang, naturum och konsthall.Bild: Falsterbo strandbad
Sydsvenskan berättade nyligen att Vellingemoderaterna vill stänga verksamheten på Falsterbo Strandbad till årsskiftet. Planen är att avveckla naturum och konsthall och istället utnyttja lokalerna för konferenser och event – ett första steg mot den satsning på ett spahotell som partiet vill se på platsen. Förslaget finns med i M-budgeten för 2021, som kommer att behandlas under hösten.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen