Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Redhawks ska stänga svängdörrarna: ”Annars har vi jätteproblem”

Målglatt framåt mot SHL-motstånd på försäsongen för Malmö Redhawks, men svängdörrar bakåt. Här är punkt ett på tränaren Joakim Fagervalls lista inför premiären: täppa igen hålen.
– Annars har vi jätteproblem. I dag är det ännu inget problem. Jag fokuserar på att vi har gjort mycket mål, men det är svårt att göra över fem eller sex per match. Vi måste stänga igen hemåt, säger Joakim Fagervall.

Malmö Redhawks tränare Joakim Fagervall.Bild: MICHAEL ERICHSEN
Nedräkningen till tisdagskvällens premiär mot Leksand har börjat på allvar. När Joakim Fagervall pratar efter måndagsträningen återstår cirka 30 timmar till nedsläpp.
– Jag hoppas att timmarna går fort.
Redhawks offensiv har under försäsongen varit bitvis sprudlande. Defensiven har inte varit betongsäker. För att uttrycka sig milt. Ett mönster i de senaste matcherna är tappade ledningar.
– Vi måste vara konsekventa. I alla matcherna vi har spelat har vi öppnat bäst, men vi har i vissa matcher släppt in för många mål på slutet.
Joakim Fagervall ser en trend.
– Vi har blivit sugna på att göra nästa mål. Istället för att bara stänga och gå vidare till nästa match. Jag hoppas att det är ett träningsmatchsyndrom, men någonstans måste man bestämma sig. Står det 4–2 är det slutresultat i 80 procent av alla hockeymatcher. Då känner man sig nöjd och bockar av matchen. Istället för att ha grädde i hela ansiktet och försöka göra femma eller sexan, säger Joakim Fagervall och fortsätter:
– Jag hoppas att det här är en företeelse som pågått i augusti och september.
Joakim Fagervall är tydlig med att Oscar Alsenfelt vaktar kassen och Lars Volden backar upp.
– Volden har varit borta lite på slutet. Så den uttagningen var enkel, säger Joakim Fagervall.
Redhawks har Victor Backman och Matias Lassen på skadelistan.
Fakta

Redhawks träningsmatcher mot SHL-motstånd

Frölunda 3–8.

Leksand 6–5.

Djurgården 4–3.

Växjö 5–6.

Växjö 5–6.

Målskillnad 23–28.

Läs också Redhawkstränaren var minröjare: ”Jag gnäller inte över småsaker”
Läs också Hellkvist: ”I Malmö var jag så tuff att jag själv inte trivdes med det”
Gå till toppen