Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De har dokumenterat Malmös musikscen – med 40 års mellanrum

På sjuttiotalet hängde Mats Bäcker på Dad's dancehall på Föreningsgatan och fotade världsstjärnor som The Jam och The Clash. Nästan 40 år senare börjar Gianluca La Bruna trängas framför scenen på Plan B med sin kamera – kväll efter kväll. Nu är de båda fotograferna Malmöaktuella med utställningar. Sydsvenskan sammanförde dem för ett samtal om bildens roll i rockmusiken.

”När jag började fota rockmusik fotade jag både små lokala band och David Bowie. Jag ville alltid att bilderna skulle vara lika bra – oavsett om jag fotade en världsstjärna eller ett band som ingen hört talas om”, säger Mats Bäcker som är aktuell med utställningen ”Mats Bäckers Classics” på Malmö live.Bild: Peter Frennesson
Bara en kort stund efter att de träffats för första gånger i sitter Mats Bäcker och Gianluca La Bruna i Malmö lives foajé – djupt inne i ett samtal om vilda punkspelningar och fototeknik.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen