Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svedala rasar i kommunranking om företagsklimat

Att driva företag i Svedala är – enligt intresseorganisationen Svenskt Näringslivs senaste undersökning – inte en dans på rosor. Kommunen åker i år ner till näst sista plats av alla skånska kommuner.
– Orättvist, kommunen gör mycket för företagare, menar Mikael Ottosson, ordförande för Företagarnas intresseorganisation i Svedala och vice ordförande i Svedalas företagsgrupp.

”Godtagbart” – inte mer – är det sammanfattande betyget om företagsklimatet i Svedala när företagare i kommunen ger sin syn i Svenskt Näringslivs årliga enkätundersökning.Bild: Mats Amnell
Svenskt Näringslivs undersökning baseras delvis på en enkät till kommunernas företagare, där de får betygsätta kommunen utifrån parametrar som tillgång till kompetent arbetskraft, kommunikationer, service och bemötande och attityder till företagande från kommunens folkvalda politiker och tjänstemän. Företagarnas sammanfattande betyg om Svedala i enkäten är ”godtagbart”.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen