Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Biljettfiffel misstänks i Rögle – före detta anställd polisanmäld

En av Rögle BK:s tidigare anställda misstänks för bedrägeri. Personen är polisanmäld för att ha sålt årskort och stoppat pengarna i egen ficka.

Bedrägeriet, som Aftonbladet var först att rapportera om, polisanmäldes i augusti av en person som anser sig ha blivit lurad på säsongbiljetter som han betalat 4 000 kronor för men inte fått.
Den utpekade personen bakom bedrägeriet var vid tillfället anställd av Rögle BK. Enligt källor med insyn i förhållandena misstänks bedrägeri ha pågått en längre tid och i olika former. Den Rögleanställde misstänks bland annat för att ha sålt sittplatsbiljetter som varit lediga då årskortsinnehavarna lämnat återbud. Samma platser har i vissa fall således sålts två gånger men andra gången misstänks pengarna ha hamnat i den Rögleanställdes ficka.
Personen misstänks även ha berikat sig genom att sälja matchtröjor och restaurangplatser.
För tre år sedan uppdagades en annan bedrägerihärva i Rögle BK. En funktionär misstänktes då för att i flera års tid ha lagt beslag på högsta vinsten i Halva potten-lotteriet och på sätt lurat till sig över 150 000 kronor.
Den gången försökte Rögle BK tysta ner det det inträffade. Mannen polisanmäldes dock men anmälan lades ner utan att funktionären kallades till förhör.
Vi har sökt men inte lyckats nå Rögles klubbdirektör Daniel Koch för en kommentar om det senast uppdagade bedrägeriet. Till Rögles hemsida säger han:
– Via våra rutiner och interna kontrollarbete upptäcktes saker som inte stämde. Efter vidare undersökningar uppdagades oegentligheter som gjorts av en enskild person under en tid och därför beslutade vi att göra en polisanmälan. Personen som misstänks är inte längre anställd hos oss. Vi låter nu polisutredningen ha sin gilla gång och kommer inte att uttala oss mer i det här ärendet.
Gå till toppen