Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hårt drabbade Peru hoppas öppna i oktober

Sjukvårdspersonal rullar ut behandlade patienter från ett av Limas tillfälliga sjukhus som vårdar hundratals personer med covid-19.Bild: Martin Mejia/AP/TT
Peru kommer gradvis att börja öppna upp samhället och ekonomin i oktober, om smittspridningen av coronaviruset fortsätter att minska, säger landets regering.
Butiker och restauranger kommer att få ta in fler kunder och komma upp i 50–60 procents kapacitet, och internationella flyg kan tillåtas från den 5 oktober, enligt president Martín Vizcarra.
– Vi kommer att börja med flygningar till grannländer i regionen, säger Vizcarra, och tillägger att man ska utvidga destinationerna efter hand.
Barer, nattklubbar och biografer ska dock hålla fortsatt stängt.
Peru är ett av de länder som drabbats värst av coronaviruset. Nära 800 000 människor har bekräftats smittade i landet, och antalet döda per capita är högst bland alla världens större länder. De senaste veckorna har spridningen av viruset minskat, liksom antalet döda per vecka.
– Det här låter oss se ljuset i slutet av tunneln, säger presidenten.
Gå till toppen