Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Se vem som får årets deckarpris

För första gången på 35 år kan Bokmässan i Göteborg inte arrangeras som vanligt. Årets mässa blir digital och HD och Sydsvenskan sänder en del av programmet, direkt från Fotografiska i Stockholm.

Bokmässans litteraturfestival består av sex programspår; Crimetime, Hjärnan, Samtiden, Idéerna, Livet och Litterär salong. HD och Sydsvenskan direktsänder Crimetime, även kallad Sveriges största deckarfestival. Här möts Sveriges främsta deckarförfattare i samtal om sina senaste böcker och vilka trender som sticker ut i kriminallitteraturen.
Under lördagen blev det bland annat prisutdelning i fyra kategorier av Crimetime Award.

Lördag 26/9

12.00-12.30: ”Mästarmöte” med Andreas Norman (programledare), Arne Dahl, Mons Kallentoft och Anders Roslund.
12.45-13.15: ”Deckare på terapisoffan” med Kattis Ahlström (programledare), Lina Bengtsdotter, Caroline Eriksson och Camilla Sten.
13.30-14.00: ”Sverige - ett gangsterparadis?” med Nina Rung (programledare), Joakim Palmkvist och Lasse Wierup.
14.30-15.00: ”Hur får man läsaren att vända blad?” med Andreas Norman (programledare), Pascal Engman, Jonas Moström och Malin Thunberg Schunke.
15.15-15.45: ”Kvinnor som offer och förövare” med Nina Rung (programledare), Jenny Rogneby, Denise Rudberg, och Christian Unge.
16.00-16.45: ”Crimetime Award - prisutdelning” med programledarna Rebecka Edgren Aldén och Josefine Sundström.
17.00-17.30: ”Böcker och bubbel” med Denise Rudberg och Anders de la Motte
Gå till toppen