Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Maten där kallt och varmt möts

Det persiska köket bygger på balans, kärlek och traditioner.
Rozbeh Javid har gjort en djupdykning i sitt kulinariska arv och fann "vindarnas folk".
Han lagar afrikansk-iransk mat med historiska anor.

I Iran finns knappt några kokböcker. Man lär sig genom att stå bredvid när mamma eller mormor lagar mat. Rozbeh Javid har nyligen kommit med en bok med afrikansk-iransk mat.Bild: Janerik Henriksson/TT
Han ler med hela ansiktet medan han skivar vitlök och berättar om sitt forna hemlands olika matzoner.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen