Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så får du overkligt vackra dahlior

Dahlior kan se ut på hundra olika sätt. Det som förenar dem är skönheten.
– Förutom att de frostkänsliga knölarna måste grävas upp varje höst är dahlior lättskötta, säger Kerstin Lilja, en av medlemmarna i Dahliaentusiasterna.

Kerstin Lilja är medlem i Dahliaentusiasterna som sköter om Dahliaparken i Enskede Gård. Blommorna står vackra långt in på hösten. ”Dahlians rotknöl är känslig för kyla och måste grävas upp före frosten”, säger Kerstin Lilja.Bild: Jessica Gow/TT
Färgprakten syns redan på håll. Mitt bland villorna i Enskede gård söder om Stockholm ligger ett parkområde utöver det vanliga. Här finns en ridskola med hagar, ett prunkande koloniområde och en fantastisk dahliaträdgård. I den före detta paddocken har hästarna fått lämna plats för rabatter med färggranna, högresta dahlior. Det känns nästan lite overkligt att vandra runt bland de färgsprakande blommorna, som att befinna sig i en sagovärld.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen