Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Dörren är stängd” för återförening i Frölunda

Henrik Lundqvist återvänder till Frölunda? Spekulationerna har tagit fart den senaste tiden men nu kommer ett klart besked från tvillingbrodern Joel. – Den dörren är stängd. Det kan jag säga. Det blir det inte, säger Joel Lundqvist till sajten Hockeynews.

Henrik Lundqvist är inte aktuell för Frölunda enligt tvillingbrodern Joel Lundqvist. ArkivbildBild: Thomas Johansson/TT
Målvaktslegendarens framtid i New York Rangers är osäker och i den miljön har rykten och önsketänkande frodats. Men i en intervju med Hockeynews utesluter Joel Lundqvist att han återförenas med sin bror i Frölunda och SHL-hockeyn.
I alla fall för stunden.
– Det är mycket som spelar in i ett sådant beslut. Jag får den frågan ständigt och bara för att ta död på spekulationer och annat, det blir det inte, säger Joel Lundqvist.
Henrik Lundqvist med familj har bostad på västkusten och när han är hemma i Sverige brukar målvakten träna med Frölunda.
Den närmaste veckan lär avgöra om Lundqvist, 38, spelar vidare i New York Rangers eller inte. NHL:s första buyout-fönster öppnade i fredags och stängs den 8 oktober.
Lundqvist, som spelat 15 säsonger med Rangers, har ett år kvar på kontraktet med klubben.
Frölunda tycks inte ha några målvaktsproblem. Niklas Rubin har inlett SHL-säsongen med att hålla nollan i två matcher (3–0 hemma mot HV71 och 2–0 borta mot Djurgården).
Gå till toppen