Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inbrottsförsök slutade med brand

Tjuven eller tjuvarna försökte bryta sig in med hjälp av en skärbrännare i en butik i Staffanstorp. Men hettan från vinkelslipen gjorde att det började brinna i dörrkarmen.

Bild: Patrick Persson
Inbrottsförsöket gjordes mot en parfymbutik på Bråhögsplatsen i Staffanstorp natten till måndag. Personer i närheten såg att det brann och larmade räddningstjänsten.
Larmet kom in cirka 01.50. Tio brandbilar från tre olika stationer ryckte ut på larmet som uppgav att det brann i ett flerfamiljshus. När första brandstyrkan från Staffanstorp kom fram kunde man se lågor och rök från baksidan av fastigheten.
Det mesta av branden var lokaliserat till själva dörrposten och själva dörren men rök hade trängt in i butiken och även upp i fastigheten.
Inga personer i bostaden ovanför parfymbutiken behövde evakueras i samband med branden. Polis och brandpersonal kunde efter släckningsarbetet konstatera att någon hade försökt kapa upp bakdörren till butiken med en skärbrännare när det började brinna i dörrkarmen och dörren.
I nuläget säger polisen att man betecknar det som ett misslyckat inbrottsförsök. Efter att brandmännen släckt elden så vädrade man ut rök från huset.
På måndagsförmiddagen fanns inga misstänkta i ärendet. Polisutredningen får visa om övervakningskameror i butiken kan ha fångat de misstänkta tjuvarna på bild.
Gå till toppen