Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pojke som kastades från Tate Modern kan stå

Blåljuspersonal vid Tate Modern när mordförsöket inträffade i augusti 2019. Arkivbild.Bild: Yui Mok/AP/TT
Den sexåriga pojken kastades över räcket från det brittiska konstmuseet Tate Modern och föll 30 meter. Nu mer än ett år senare kan han stå på benen utan hjälp, säger hans föräldrar i ett uttalande.
Den franska familjen var på besök i London när en 17-årig brittisk pojke tog tag i sexåringen på museets utsiktsplats. Vittnen beskriver hur mamman sprang runt och frågade ”Var är min son? Var är min son?”.
Pojken drabbades av en hjärnblödning, flera frakturer och har sedan dess suttit i rullstol. I månader har han levt i skräck och genomgått rehabilitering och fysioterapi.
Föräldrarna säger att sonen ännu inte återfått balansen för att kunna gå men att de är otroligt glada att se honom stå utan stöd.
Den brittiske mannen, som nu är 18, har dömts till 15 års fängelse för mordförsöket. Motivet till attacken är oklart men han har sagt till polisen att han planerade att skada någon för att vara med på tv. Han rapporteras ha ett autismspektrumtillstånd och en personlighetsstörning.
Gå till toppen