Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Quaisons tränare sparkad efter två förluster

Achim Beierlorzer sparkas som tränare i Mainz efter två inledande förluster i Bundesligafotbollen.Bild: Sascha Steinbach/AP/TT
Det är hårda bud i Bundesligafotbollen. Fråga Achim Beierlorzer eller David Wagner. Båda tränarna har fått lämna sina jobb – i Mainz och Schalke – efter två inledande förluster i ligan.
I Beierlorzers fall ligger förmodligen mer än så bakom att han på måndagen fick beskedet om att leta efter en ny arbetsgivare.
Det har varit minst sagt oroligt i landslagsanfallaren Robin Quaisons klubb den senaste tiden. Sportsliga motgångar toppades i förra veckan av att truppen träningsstrejkade i protest mot att anfallaren Adam Szalai blev ombedd att leta efter en ny klubb.
Beierlorzer uppgavs vara solidarisk med truppen om Szalai, men accepterade inte strejken.
”Jag är besviken över klubbens beslut. Samtidigt önskar jag Mainz och laget allt gott framöver”, säger Beierlorzer i ett uttalande.
Tills vidare tar den assisterande tränaren Jan-Moritz Lichte över.
Robin Quaison sade i samband med landslagssamlingen tidigare i september att han trivs i klubben och med Beierlorzer.
Gå till toppen