Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Parkeringshuset på Smedjegatan får bostäder

P-huset ligger mellan Triangelstationen och Möllevångstorget. Nu är det klart att det rivs och istället byggs ett nytt bostadshus med hyreslägenheter och affärslokaler.

Skiss på hur kvarteret ska byggas om.Bild: Contentus
Det är Vesslans parkeringshus vid Ica Supermarket på Rådmansvången som ska förvandlas till ett bostadshus.
– Det blir 101 nya hyreslägenheter och några nya butikslokaler. Ica-butiken kommer att finnas kvar, säger Peter Hertzberg, vd på Contentus.
Contentus har ägt fastigheten sedan 1993. Stadsbyggnadsnämnden har precis godkänt planen vilket innebär att bolaget nu kan begära bygglov för den nya byggnaden.
Rivningen av p-huset och bygget av det nya huset påbörjas 2022 och beräknas ta två år.
– Det är jättenära citytunneln och ett perfekt läge, säger Martin Molin (C), andre vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden, då planen godkändes.
De hyreshus som ska byggas blir högre än vad parkeringshuset är nu, mellan fem och åtta våningar. Under huset blir det fortsatt parkering.
– Idag består gården till fastigheten av Icas tak, men på taket anlägger vi en utemiljö för de boende, säger Peter Hertzberg.
Dessutom byggs ett gårdshus med lägenheter.
Fakta

Contentus

Contentus har fastigheter i Ystad och Malmö mestadels butiker och bostäder. Bolaget både förvaltar och utvecklar fastigheter.

Tillhör koncernen Contentus International LLC med bostads. och hotellfastigheter i Florida, USA.

Den svenska delen omsätter 140 miljoner kronor om året.

Koncernen ägs av Rickard Ohlsson, son till Harald och Gertrud Ohlson som grundande företagets 1982.

Flygbild med Triangelstationen västerut och Möllevångstorget österut.
Gå till toppen